KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality Lidovecké ženy Zlínského kraje si zvolily nové vedení a podpořily kandidaturu Šárky Jelínkové na fun

Lidovecké ženy Zlínského kraje si zvolily nové vedení a podpořily kandidaturu Šárky Jelínkové na funkci celostátní předsedkyně Sdružení žen KDU-ČSL

Přidáno 15. 11. 2017
Ilustrační foto
Zlín 15. 11.2017 – Ve středu 15. listopadu se uskutečnil krajský sněm Sdružení žen KDU-ČSL ve Zlínském kraji. Novou předsedkyní se stala Michaela Bláhová, radní Zlínského kraje pro sociální oblast, neziskový rezort a rodinnou politiku a místopředsedkyní Alžběta Volfová, psycholožka.
Jedním z hlavních úkolů minulého volebního období byla podpora Šárky Jelínkové jako kandidátky do senátu ve volebním obvodě Kroměříž a prosazení žen na přední místa kandidátky do ZZK. Při plnění těchto úkolů sklidilo krajské sdružení maximální úspěch a to v získání pozice senátorky v obvodě okresu Kroměříž, kterou se stala právě Mgr. Šárka Jelínková, i v prosazení 3 žen - Michaela Blahová, Mgr Šárka Jelínková a Mgr. Zdislava Odstrčilová v 12ti členném  krajském zastupitelstvu.
Konference vyzvala co k nejpočetnějšímu zastoupení žen na kandidátkách do komunálních voleb, které se uskuteční příští rok na podzim. „Naším hlavním úkolem musí být podpora žen v komunální a krajské politice. Ukazuje se, že právě na této úrovni mají ženy největší šanci se prosadit a uplatnit. Teprve úspěšná komunální nebo krajská politička má šanci uspět i v celostátní politice. Proto se v nejbližším období zaměříme na vyhledávání a vytipování vhodných kandidátek, které by se mohly ucházet o místo na kandidátkách KDU-ČSL v komunálních volbách. Budeme oslovovat i nezávislé osobnosti, které nejsou členkami strany. Chceme dokázat, že i bez povinných kvót je cesta do politiky pro ženy otevřená,“ vysvětluje Michaela Bláhová.

Zlín, 15. 11. 2017