KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality Ženy v politice mají velký potenciál

Ženy v politice mají velký potenciál

Přidáno 21. 10. 2016
Ženy v politice mají velký potenciál. Oceněné političky KDU-ČSL to dokazují.
Ocenění a poděkování obětavým ženám v politice může být lepší motivace než povinné kvóty. Proto mám velkou radost z aktivity našeho Sdružení žen KDU-ČSL, které se rozhodlo jít příkladem a ukázat, že v ženách má křesťanská demokracie velký potenciál. Pokud ho využijeme, budeme vyhrávat.
Ženy do politiky patří, ne jen pro okrasu, ale hlavně pro řešení témat, která jsou nám ženám přirozeně blízká. Na ženský instinkt a zkušenost se můžeme spolehnout
v řešení témat jako je péče o děti, o seniory, vzdělávání a podpora kultury, zdravotnické a sociální služby nebo veřejná správa. Ženy se umí postarat nejen o rodinu, ale i o obec nebo nové zákony. Zapojení žen v zastupitelských sborech obcí, krajů i Parlamentu
je v zájmu celé společnosti.  Pro ženy je to často spíše oběť, protože cítíme, že naše nezastupitelná role je v rodinách a domácnostech, všude jinde nás rádi zastoupí jiní a také za nás rádi rozhodnou. Vnímám jako velkou nespravedlnost to, že ženy, které se místo kariéry staraly celý život o svoji rodinu a o to, aby dobře vychovaly své děti, mají nesrovnatelně nižší příjmy a nakonec i důchody. KDU-ČSL dlouhodobě usiluje o lepší ocenění rodin s dětmi a nezapomínáme ani na péči o seniory a hendikepované. Pomáhá tomu jistě i fakt, že na řadě míst máme ženy, které těmto problémům rozumí a pomáhají je řešit.
Vážím si toho, že mohu uvést 11 oceněných političek, za které mluví jejich práce. Jde o symbolické zastoupení, protože vím, že bychom našli mnoho dalších žen, které nezištně pomáhají v činnosti KDU-ČSL na mnoha místech v celé České republice. Díky, víme
o vás a vážíme si vás. Prosíme, abyste pokračovaly ve své práci a byly příkladem dalším.
Michaela Šojdrová
Poslankyně Evropského parlamentu za KDU-ČSL