Mgr. Šárka Jelínková

Zlínský kraj
Celý život se zajímá o věci veřejné a také se je snaží měnit k lepšímu, sedět doma
a kritizovat a nic pro změnu neudělat je jí bytostně cizí. Zapojuje se do různých aktivit spojených s politikou, ale také se spolkovou činností. Dvě volební období vykonávala funkci radní města Bystřice pod Hostýnem, v současné době je zastupitelkou města za KDU-ČSL, je předsedkyní okresní organizace a členkou krajského předsednictva KDU-ČSL. Pracovala jako krajská předsedkyně Sdružení žen KDU-ČSL a dlouhodobě prosazuje rovné postavení ženy jak v profesním, tak v politickém životě. Po letech mravenčí práce přijala nabídku
a kandiduje na místo senátorky za volební obvod č. 76 - Kroměřížsko a část Vyškovska. Šárka Jelínková pracovala v několika zařízeních sociálních služeb na Kroměřížsku a nyní je ředitelkou Centra pro seniory Zahrada o.p.s. a uznávanou expertkou na sociální služby
a politiku. Jako senátorka chce bránit hodnoty zdravé a tradiční rodiny a podporovat nezadatelná rodičovská práva. Žije v harmonické rodině a vychovává dceru.