Mgr. Pavlína Stankayová

Moravskoslezský kraj
Ocenění za úspěšnou komunální politiku, práci pro KDU-ČSL a Sdružení žen.
Pavlína se narodila a žila do svých 20 let v Ostravě, poté se přestěhovala za prací do Prahy a nyní žije a pracuje v Ostravici. Je vdaná a má dvě děti. Vystudovala pedagogickou fakultu Ostravské univerzity. Působila několik let jako učitelka, lektorka a pracovnice v sociálních službách.

V roce 2000 se stala členkou KDU-ČSL a od roku 2018 působí jako starostka obce Ostravice. Aktivně podporuje komunitní život v obci, např. v r. 2018 založila v Ostravici skautský oddíl, kde působí jako oddílová vedoucí a vedoucí chlapeckého oddílu Skautů, je místopředsedkyní Klubu rodičů Ostravice, kde se podílí na akcích jako je Den Země, Den dětí, Vánoční jarmark, soutěž Heligonka atp. Je spoluorganizátorkou akcí MO např. Smažení vaječiny, Zájezdy, Sní­daně s občany. Ve farnosti Ostravice vede Scholu a organizuje mše svaté pro děti. V rámci KDU-ČSL je předsedkyně MO Ostravice, místopředsedkyně okresního výboru Frýdek-Místek, členka krajského výboru MSK, členka CV KDU-ČSL, členka Výboru pro dopravu MSK, předsed­kyně Sdružení žen MSK a místopředsedkyně CV SŽ.

Během tohoto volebního období se Pavlína zaměřila především na obnovení provozu zubař­ské ordinace (smlouva se zubařkou je před podpisem), zlepšení hospodaření s vodou (výstav­ba nové páteřní sítě vodovodu a kanalizace), dokončení projektové dokumentace na rekon­strukci chodníků v obci (rekonstrukce započnou již v letošním roce), podporu školství (celá řada investičních akcí v areálu ZŠ a MŠ Ostravice).