Karla Vaculínová

Zlínský kraj
ČESTNÉ OCENĚNÍ za celoživotní dílopro KDU-ČSL a práci pro Sdružení žen.
Karla Vaculínová se narodila v roce 1955 v tradiční katolické rodině. Vystudovala obchodní akademii a od r. 1985 do r. 1998 pracovala jako správce majetku zemědělského učiliště, eko­nomka soukromé školy a následně v letech 1996/98 jako jednatelka v rodinné firmě. Pozici asistentky poslankyně Michaely Šojdrové vykonávala v období 1996–2000.

Do KDU-ČSL vstoupila v r. 1994, pracovala ve výboru MO a později ve funkci předsedkyně MO, byla též členkou a místopředsedkyní OV. V letech 2000–2018 zastávala funkci krajské tajemnice KDU-ČSL ve Zlínském kraji a z této pozice také členky předsednictva KV a členky CK. Od počátku působení v KDU-ČSL byla aktivní, organizovala akce na místní, okresní i kraj­ské úrovni. Podílela se na organizaci volebních kampaní v Jihomoravském a Zlínském kraji. V r. 2007 předložila krajskému výboru ve Zlíně změnu koncepce řízení krajské organizace, jejímž hlavním smyslem bylo vytvořit silný krajský tým a kumulovat a efektivněji využívat finanční prostředky. Díky nové koncepci bylo možné pracovat soustavně na posílení pozi­ce KDU-ČSL, což se dodnes odráží na výsledcích voleb ve Zlínském kraji. Spolu s poslanky­ní Michaelou Šojdrovou organizovala semináře pro ženy – političky z celé ČR. V roce 2004 se podílela na přijetí Domanínské výzvy a založení ženské frakce KDU-ČSL – Sdružení žen KDU-ČSL. Jedna z hlavních rolí sdružení je pomoci ženám prosadit se v politice. V pozici kraj­ské tajemnice otevírala dveře ženám, které měly zájem ovlivňovat věci veřejné.

V současné době je v důchodovém věku, ale pokračuje v práci pro KDU-ČSL. Aktivně se za­pojila do činnosti Sdružení křesťanských seniorů, jejichž klub založila ve Zlíně a zastává zde funkci místopředsedkyně. Pracuje nadále jako členka výboru Sdružení žen na krajské i na ce­lostátní úrovni.